Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

gallery/www.tvn.hu_34f5a16d41cd33a8bcd47a4370e3ce0e
Párkapcsolat
gallery/plumas (8)

Az első teszt során megismerheti a grafológiai írásvizsgálat alapvető módszerét, és ennek segítségével feltárhatja konfliktustűrő képességét. 

A feladat során az első lépés, hogy vegyen egy üres A4-es méretű lapot, a kedvenc írószerét és másolja le az itt lévő, SÁRGA színű szöveget. Miután befejezte az írást, a megadott szempontok alapján vizsgálja meg írását és a 

Másolja le az alábbi szöveget!

 

Az értelmező szótárak meghatározása szerint a grafológia az ember személyiségét vizsgálja a kézírásból. A kézíráselemzés azon a felismerésen alapul, hogy a kézírás ugyanolyan egyedi, mint az ujjlenyomat. Ahogy elfogadják az aláírást a személyiséget hitelesítő produktumként, úgy nincs okunk kételkedni abban sem, hogy a kézírás egésze jellemzi íróját.

Miután lemásolta a szöveget, írja alá, majd indítsa el a tesztet! 

 véleménye szerinti legközelebb eső pontértékeket jelölje meg a tesztben.

Manapság szinte trend a spiritualitás - egyfajta divattá vált ezoterikusnak vallani magunkat, még akkor is, ha egyik szó valódi jelentésével sem vagyunk igazán tisztában. Hogy mégis mennyi az annyi, az hamar kiderül ennek a humoros tesztnek az elvégzésével. 

gallery/hivja-most
Jobb?     Vagy Bal?

Te melyik agyféltekédet használod erőseben?

Azt mondják, hogy az intelligencia annak függvénye, hogy milyen sűrű a két agyfélteke közti idegpálya-összeköttetés. Azaz: mennyire képes együttműködni a bal és a jobb felünk, hisz mindegyik máshoz ért leginkább.


A két oldalnak össze kell dolgoznia bármilyen hétköznapi tevékenységünk helyes kivitelezése érdekében. Az olvasás során például a jobb agyfélteke ismeri fel a betűk formáját, de a bal tudja megnevezni és kimondani azokat.


Az immunrendszerünk is akkor tud a legeredményesebben dolgozni, ha az agy optimális hatásfokon működik!

Ha javítani szeretnénk az egészségi állapotunkon, akkor figyelmet kell szentelnünk az agyféltekék összehangolásának is.


Sok tanulási nehézség fakadhat abból, ha a két oldal nem hajlandó együttműködni kellőképpen, illetve nincsenek megfelelően edzve az idegpálya-kapcsolatok a két félteke között.
Ez a teszt - itt a bal oldalon - segít abban, hogy felismerd: általában melyik agyféltekédet használod erősebben.

...és neked mekkora?...


Az érzelmi intelligencia az intelligencia vagy a képességek azon fajtája, ami a saját és mások érzelmeinek érzékelésével, kezelésével és pozitív befolyásolásával kapcsolatos.


Egy magasabb EQ pontszámmal rendelkező személy képes saját érzelmeit kontrollálni, mások érzelmeit könnyebben érti meg. Önmagát és másokat is könnyen motivál,- kiemelkedő a szociális kapcsolatok terén.


Egy alacsonyabb EQ értékkel rendelkező személy az érzelmeket nehezebben kezeli, nehezebben tudja valós érzéseit kimutatni. Problémái akadhatnak céljai megvalósításával, mivel nehezebben ismeri fel a folyamatokat kísérő érzelmi megnyilvánulásokat.


Pályakövetéses vizsgálatok bizonyítják, hogy

az intelligencia hányados (IQ) segítségével nem jelezhető előre az egyén sikeressége a való életben. Ezzel szemben a magas érzelmi intelligenciával (EQ) rendelkezők sokszor az üzleti életben magasabbra ívelő karrert futnak be, és magánéletükben is sikeresebbek, mint az átlag.

 

Az érzelmi intelligencia az IQ-val szemben tanulható és fejleszthető bármilyen életkorban.
Végezd el a bal oldali tesztet, hogy kiderüljön, te hol tartasz!

Ha tetszettek a tesztek, oszd meg az oldalt másokkal is!

gallery/ikrek