Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

gallery/www.tvn.hu_34f5a16d41cd33a8bcd47a4370e3ce0e
Párkapcsolat
Mások ezt nézték legtöbbször:
Elvis

Én is elolvasom

gallery/www.tvn.hu_34f5a16d41cd33a8bcd47a4370e3ce0e

Egy komoly teszt - útkeresőknek:

MEGOSZTÁS

Ikrek kutatása

A francia film 1996-ban készült, neves színészek közreműködésével. Ennek ellenére szinte sehol sem vetítették a filmet, egyes források szerint szinte azonnal nemzetközi tiltólistára került. Bájos, magával ragadó film, ugyanakkor mély társadalomkritikát vonultat fel sajátos, humoros eszközökkel. 
 
Röviden a történetről:
 
Egy távoli picike bolygón egy olyan emberi közösség él, akik sokkal fejlettebbek olyan szempontból, hogy tudnak átutazni egy másik bolygóra, ugyanakkor úgy élnek, mint a történelem előtti népek. Nem használnak gépeket, a kés az egyik legbonyolultabb eszközük a mindennapi tevékenységhez. Életerősek, teljes harmóniában élnek a természettel és egymással. Főleg gabonát, zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztanak. Mivel mindig meleg van, a szabad ég alatt alszanak. Egyikük, Mila (Coline Serreau), egy édesanya elutazik a földre, és döbbenettel szembesül az itteni körülményekkel: az étel ehetetlen, a levegő fullasztó a szmogtól, pénz nélkül nem létezel, az emberek elidegenedettek egymástól és a természettől. 

A film egy brazil író-médium tollából származik, aki állítólag egy külső hangot követve írta a könyveit. A történet megmutatja, hogyan ér véget a földi, és hogyan folytatódik az azt követő útszakasz. Egy csodálatos film ami érthetően bemutatja a lélek további útját a fizikai test halála után. 

Megmutatja a fejlődések különböző szintjeit - amellyel egymást segítik a lelkek.

A történet közvetlenül a második világháború előtt játszódik, egy nagy tekintélyű orvos halálával kezdődik a film. A továbbiakban azt mutatja be, mi történik vele a földi élete  után.

Meglepő részletességgel nyerhetünk betekintést a halál utáni életbe, és szembesülhetünk azzal, hogy mindaz, amit életünk során teszünk, kihat a későbbi létezésünkre. Valójában egy meglepő átalakulásnak – vagy ahogy a filmben nevezik: felébredésnek – lehetünk szemtanúi, hiszen láthatjuk, miként válik a materialista, egocentrikus orvosból egy egészen más lélek. 

Hamar kiderül, hogy az égi élet egészen más. Létünk örökös fejlődés, életeink csupán állomások ebben az örökkévalóságban, ahol minden a továbblépésről és a tanulásról szól.

A filmet az érdekes témán kívül azért is érdemes megnézni, mert nagyon fontos alapvető emberi értékek is szóba kerülnek a történet során. Megvilágít egy másik nézőpontot, aminek tükrében akár a földi világunk is lehetne az ott bemutatott világgal hasonlatos.

Nagyszerű kijelentéseket tesz a földi létünkről, emberi kapcsolatainkról, értékrendünkről, tanulásunkról. 

Sok spirituális témát és tanítást összegez, szinte minden jelenet mögött ott van egy mélyebb mondanivaló.

GYÖNYÖRŰ ZÖLD

Nosso LAr (otthonunk)

Egy színes, magyarul beszélő, amerikai film - mely érdekes módon az "ismeretterjesztő" kategóriában került forgalomba 2008-ban. Érdekessége, hogy az elmúlt években az ott elhangzottak kapnak némi valóság-alapot... főként napjainkban. 

A következő Nostradamus a tudományt, és a forradalmi technológiát fogja használni, hogy megpróbálja feltárni, mit fog hozni a holnap.

Ötezer évvel ezelőtt a Majáktól tanult asztrológia, és a modern tudomány matematikai képleteinek segítségével próbálja kideríteni a világ eseményeit.  A tizenhatodik század közepén élt Nostradamus az asztrológiát használta, hogy utalást tegyen a szeptember 11-i merényletekre a New Yorki iker tornyok ellen, és előrejelezze egy esetleges harmadik világháború kitörését. 

Egy mai tudós a New York-i Egyetemről Bruce Bueno de Mesquita matematikai tudományát felhasználva félelmetes pontossággal megjósolja a kimenetelét szinte minden nemzetközi konfliktusnak. Korábban már megjósolta a második intifáda kitörését, vagy 1989-ben a Kínai kormány Tiananmen téren elkövetett vérengzését Bueno Mostquita maga alkotott meg egy összetett algoritmust, amellyel megjósolható a jövő közel 97 %-os pontossággal. 

Ő lenne tehát a következő Nostradamus?

nostradamus

The

next

Az elmúlt három évben több, mint 16 millióan látták azt a rövidfilmet, amit Steve Cutts készített, és töltött fel a legnagyobb videómegosztó oldalra. Nem kis szám - de nem elég!

És nem elég pusztán megnézni: gondolkodni - majd tenni is kellene valamit. 

Hogy hová, meddig fajulhatnak a dolgok, az nagyrészt rajtunk múlik, hiszen (állítólag) mi vagyunk az egyedüli faj elérhető közelségben, aki nem csupán ösztönből képes cselekedni, hanem észből is. Észből és érdekből. Utóbbi kezd egy kicsit a visszájára fordulni - és félő hogy a kis videó utolsó néhány másodpercénél tartunk...

A WikiSzótár így határozza meg a felelősséget:

„Az a saját magunkra vonatkozó felismerésünk és elképzelésünk, hogy okozunk valamit - valamilyen hatást érünk el -, valamiben közreműködőként részt veszünk, valahol jelen voltunk úgy, hogy a dolgok ottani alakulására hatottunk.”

Tényleg erre a felelősségvállalásunkra, erre az intelligenciánkra vagyunk büszkék?...

(Itt alul a kis facebook-jelre kattintva segíthetsz másoknak is elgondolkodni)

Önismeret