Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Elvis
gallery/88485_article
szex és párkapcsolat

Egy jó párkapcsolat éppen olyan műalkotás, mint egy vers, egy tánckettős vagy egy hegedű-zongora szonáta. Sajátos belső rend és valami intelligens lelki kultúra működteti. 

- Müller Péter -

A jó szex alapja azonban elsősorban a tanulása és tapasztalatok gyűjtése.

 

Persze, ez nem könnyű, mert igazán használható, működőképes tanácsot senki nem tud adni nekünk, esetleg csak irányelveket. Hiszen minden ember más, mint ahogy az ízlésünk is különbözik, így a szex és sokfajta lehet. Vannak pózok, amik egyik párnál beváltak, másoknál nem működik. Minden embernek máshol a legérzékenyebb, legizgathatóbb a teste.

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man

MEGOSZTÁS

Mi kell a jó szexhez? 

 

A legfontosabb, hogy nagyon szeressétek egymást. Mélyen, őszintén. A másik fontos “kellék” egymás kölcsönös tisztelete, valamint a kölcsönös bizalom. Hogy jön ez a szexhez? Amikor szereted a párodat, és tiszteled is, akkor nem csak a magad élvezete a fontos, hanem odafigyelsz a párodra is, sőt, tovább megyek. Az ő öröme csak még jobban felturbózza a te vágyadat is.

 

Ha megbízol benne, feltételek nélkül, meg tudsz nyílni, meg mered mutatni, mire van szükséged, mi az, ami igazán izgató. Bátran fel mered vállalni, hogy ízig-vérig nő/férfi vagy.

 

A szex elengedhetetlen “kellékei”

A csók 

Az ajkak a rajtuk lévő nagyszámú idegvégződésnek köszönhetően rendkívül érzékenyek, így nagy szerepet kapnak az izgalom közvetítésében. Emellett a látás, a hallás és a szaglás is részt vesz a folyamatban, ugyanis segítségükkel beindul a szexuális fantázia. A csókolózás legtöbb esetben a meghitt szexuális kapcsolat alapja, érdekes, hogy akik érzelmek nélküli kapcsolatra vállalkoznak, azok legtöbbször kerülik a csókot, sőt ilyenkor a csók kifejezetten undorérzetet is kelthet.

Ikrek

Népszerű cikkeink:

gallery/34524af
gallery/ferfi-no-csok-d00000a7ad6802c1a5814
Állati terápia

felhívás!

gallery/ikrek

Egy komoly teszt útkeresőknek:

Mindenki arra vágyik, hogy boldog, kiegyensúlyozott, felhőtlen párkapcsolata legyen. Amikor két ember találkozik, egymásba szeretnek, lángol köztük a vágy, a szex vagy nagyon jó, vagy csak “elmegy” kategória.

 

Ez így van rendjén, gondolják sokan.

 

Azt hiszik, majd az idő megoldja a problémákat, a nehézségeket. Néha valóban idő kell két embernek, hogy egymásra tudjanak hangolódni, össze tudjanak csiszolódni. Meg kell ismerniük egymás testét, egymás érzékeny, erogén pontjait.

Érintés

Mindenkinek vannak érzékeny területei a testén, amelyek érintése izgalmat vált ki, felébred a szexuális vágy. Ezeket a helyeket nevezzük erogén zónának. Ahhoz, hogy tudjam, mi a jó nekem, ismernem kell a saját testemet. ehhez viszont fel kell fedeznem önmagamat. Sajnos, a szexuális nevelés még mindig nagyon kezdetleges a családoknál, ha egyáltalán van, és nem csak a tiltásról szól.  Már a kisgyermekre is keményen rászólnak a szülők, amikor ismerkedik a testével, esetleg “játszik” önmagával. (“Fúj!”, “Nem szabad!”, “Mit csinálsz?!”, és még lehetne sorolni)

 

Kommunikáció

Fontos az is, hogy nevén tudjuk nevezni a dolgokat, hogy tudjunk beszélni róla. Gondoljuk csak meg, egy másik embert engedünk a lehető legközelebb  magunkhoz szex közben, de beszélni nem tudunk róla! Hát nem őrjítő egy helyzet?! De igen, az! Amikor azt mondom, nevezzük nevén a dolgokat, arra gondolok, legyenek elnevezések a testrészeinkre, ami meghitt, egyezményes, és csak mi tudjuk, mit jelent. De tudjunk beszélni aróól is, mi az, ami jól esik nekünk, mi az, ami nem.

 

Összegzés 

A boldog, tartós párkapcsolat egyik fontos alapja a jól működő szex, amikor mindkét szerelmes fel tud oldódni a szexben, jól érzik magukat, és nagyon sok energiát kapnak a szexből. Nincs, nem szabad, hogy legyen tabu két ember között. Ami mindkettőnek jól esik, az megengedhető a szexben.

 

Ha úgy érzed, szeretnél javítani a szex minőségén a kapcsolatodban, akkor keress meg telefonon vagy e-mailben, és segítek neked abban, hogy teljesebbé tudd tenni párkapcsolatodat a szex tökéletesítésével.

Keller Gyöngyi transzperszonális pszichológus, légzésterapeuta 

gallery/www.tvn.hu_34f5a16d41cd33a8bcd47a4370e3ce0e
mások ezt nézték legtöbbször