Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Elvis

Örök-e a szenvedély?

Szerelem nélkül lehet élni - de minek? Ezt a mondatot nem kell magyarázni, - ám néha "homok kerül a gépezetbe",- kihűl a láng, hosszabb-rövidebb időszakokra problémássá válik az intimitás.

Azt gondolod, hogy nem hozható vissza a tűz?

Azt gondolod, hogy ennek van köze a korodhoz?

Mindkét esetben tévedsz. 

Az Austinban székelő Texas Egyetemen dolgozó Cindy Meston és kollégája Andrea Badford egy korábbi klinikai kísérlet eredményeit vizsgálták meg, amely 200 nő szexuális működészavarát követte nyomon 12 héten keresztül. A mintából véletlenszerűen kiválasztott ötven nő gyógyszeres kezelés helyett placebót kapott az alacsony szexuális vágyára.

Nézzük meg, mi történik.

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man
Horoszkópszoftver

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

Ikrek

Népszerű cikkeink:

Tudatos táplálkozás
Állati terápia

Ez a tanulmány rávilágít arra, hogy már az pozitív hatással lehet a nők alacsony libidójára, ha kommunikálnak a szexről.


- A tanulmányunk eredményei azt mutatják, hogy a nők azon elvárásai, hogy szexuálisan fejlődjenek, jelentős pozitív hatással vannak a szexuális jólétükre tényleges gyógyszeres kezelés nélkül is – állítja Cindy Meston. –

 

Úgy tűnik az, hogy egy nő jobban érezze magát és megoldást találjon a szexuális problémáira azáltal, hogy részt vett a vizsgálatban, máris közelebb hozta egymáshoz a párokat, többet kommunikáltak, és másképp közeledtek egymáshoz egy szerelmi légyott során.
                                                                                                                               (- psychologicalscience.org -)

gallery/placebo
Családi minta
Önismeret
gallery/cristaltubes67

"A legtöbben a szerelmi házasságokat részesítik előnyben a tartós érzelmi szövetségekkel szemben. Ezt nagy hibának tartom. Sérülékenyek azok a kapcsolatok, amelyeket csupán a szenvedély tart össze, mert a szenvedély múlékony valami."

- Stahl Judit -

gallery/34524af

12 héten keresztül a nők értékelték a szexuális zavarok tüneteit (beleértve az alacsony nemi vágyat, az alacsony szexuális érdeklődést és az orgazmus problémákat), beszéltek egy szakemberrel a nehézségeikről, és rendszeresen megfigyelték a szexuális viselkedésüket és érzéseiket.

Az eredmények azt mutatták, hogy átlagosan minden harmadik nő, aki placebót kapott, mutatott általános javulást, a legtöbbet az első négy hétben.

gallery/bioresonanztherapie01
Milyen más megoldás létezik?

 

Köztudottan bizonyos vitaminokra és ásványi anyagokra szüksége van a szervezetednek ahhoz, hogy elegendő tesztoszteront, illetve ösztrogént termeljen. Míg előbbi a libidódat befolyásolja, utóbbi a hüvely nedvességéért és izgatottsági fokáért felelős. Ha ezekben hosszú idáig hiányt szenvedsz, az negatívan befolyásolhatja a szexuális étvágyadat. Íme, néhány vitaminokban és ásványokban gazdag élelmiszer, melyek fogyasztása mellett garantáltan megnő a szexuális vágyad.

Zsírok és olajok
A zsírok és olajok testünk fontos építőelemei, melyekre szükségünk van ahhoz, hogy szervezetünk elegendő tesztoszteront termeljen. Azoknak a nőknek, akik teljesen zsírmentes diétán vannak, csökken a szexuális kedvük. Ezért érdemes megfontolni, hogy száműzöd-e teljesen a zsírokat az étrendedből, ráadásul attól, hogy egy ilyen ostoba diétát követsz, nem leszel egészségesebb. Sőt!

 

Zöldségek
A brokkoli, a spenót, illetve a sötét színű zöldségek olyan összetevőket tartalmaznak, melyek pozitívan befolyásolják az egészséges véráramlást. Ez pedig elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy huzamosabb ideig fenntarthasd az izgalmi állapotot és elérd az orgazmust.

 

Tojás, tejtermékek, szója
A tojásban, illetve a tejtermékekben található D-vitamin rendkívül fontos a szexualitást befolyásoló hormonok termelésében. A szójatermékekben található fitoösztrogének pedig segítenek szex közben fenntartani a hüvely nedvességét, illetve helyreállítják a csökkent ösztrogénszintet is.

 

Teljes kiőrlésű gabona
A rostokban gazdag élelmiszerek növelik a vér tesztoszteronszintjét. Rendszeres fogyasztásuk javasolt, hiszen energikusabbá tesznek, ezáltal pedig a szexuális kedved is garantáltan megnövekszik.

gallery/egészséges-ételek
Soha ne mondj le róla!

 

A szexuális élettel való elégedettség az életkor előrehaladtával csökkenés helyett fokozatosan növekedik – állapította meg egy másik aktuális kutatás. „Ez annak ellenére tapasztalható, hogy a szexuális aktivitás – azaz az együttlétek száma - az évek számával fokozatosan csökken” – mondja Britta Müller, német szociológus.


Fontosabbá válik az intimitás

A szakértők szerint a fiatalabbaknak nincs félnivalójuk abból a szempontból, hogy a későbbiekben a szex eltűnne életükből: „az életkor előrehaladtával az egymáshoz való gyengédségnek felértékelődik a szerepe” – mondja Müller. A kapcsolatban nagyobb szerepet kap az egymáshoz való testi közelség, az apróbb érintések vagy az elalvás során az összebújás, de szintén kulcsfontosságú egy-egy szeretetteljes pillantás.


A Rostocki Klinika és két további kutatóintézet közös vizsgálódásában a résztvevők szexuális életével való elégedettségét mérték fel úgy, hogy a közreműködőket nem kérdezték a szexuális aktusok gyakoriságáról. A válaszokból az derült ki, hogy a 63 évesek 57, a 75 évesek 70 százaléka mondja azt, hogy elégedett szexuális életével.

gallery/idos_par_szex

A férfiak és nők esetében hasonló válaszok születtek amellett, hogy a férfiak nagyobb jelentőséget tulajdonítottak a gyengédségnek és a szexualitásnak életükben, mint a nők. „A kutatás során arra is fény derült, hogy azok, akik fiatalabb életéveikben szexuálisan aktívabban voltak, azok a későbbiekben is aktívak maradnak” – hangsúlyozza Müller. Ez úgy is igaz, hogy azok a férfiak és nők, akik fiatalabb éveikben kisebb érdeklődést mutatnak a szex iránt, azok életkoruk előrehaladtával sem fognak szexuálisan aktívabbak lenni.

Hol a határ?


A kutatás arra is felhívja a figyelmet, hogy a szexszel kapcsolatban számos tévedés él a köztudatban: „a 20 évesek között sokan vannak azok, akik úgy vélik, az ötödik x után befejeződik a szexuális élet. A 40-esek ezt a határt 70 évnél húzzák meg, az 50-esek pedig a 80-as évek kezdetére teszik a nemi élet befejeztét” – mondja Peter Kropp, a felmérést készítő német intézet vezetője.

gallery/talp

„Tudományosan bizonyított, hogy az idősebb korban végzett aktivitások által – és ide sorolható a megfelelő minőségű szexuális élet is – sokáig megmaradnak az egyéni kognitív képességek” – hangsúlyozza a szakértő, aki hozzátette, hogy mivel a megkérdezettek többsége párkapcsolatban élt, a megállapítások nem általánosíthatók teljes mértékben, ugyanakkor mégis mérvadónak tekinthetők a társadalom nagy részére.

Tökéletes rend
mások ezt nézték legtöbbször:

Egy komoly teszt útkeresőknek

gallery/hqdefault
gallery/www.tvn.hu_34f5a16d41cd33a8bcd47a4370e3ce0e