Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Elvis
Párkapcsolat
A "mentor" szó valódi jelentéséről

"Különleges tehetséged van.

Van valami, amit mindenki másnál jobban csinálsz. Amikor felfedezed a tehetséged, lesz valami, amit szeretsz csinálni.

Áldás, amivel születtél."    

- Mabel Katz -

Létezik kis hazánkban egy Egyesület, amely a fiatal tehetségek felfedezését és gondozását tűzte ki célul.

De nem ám olyan monstre média módra, hogy csak a szépek, befolyásosak, gazdagok, képernyőkompatibilisek kerülhetnek be... sőt! itt helyet és teret kapott az is, akinek egyébként esélye sem lenne arra, hogy tehetségével kitűnjön a tömegből.

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man

MEGOSZTÁS

Mutatom először a cukiságbombákat :)

És egy összefoglaló, a teljesség igénye nélkül:

Ikrek
Állati terápia

Egy komoly teszt útkeresőknek:

mások ezt nézték legtöbbször
csomopontOK
gallery/tehetsegek

Nyár van. Egymást érik a fesztiválok. Nagyjából egy kaptafára készül a műsor: tömeg, vidámpark, árusok, jobb-rosszabb koncertek... az ember - kikapcsolódás címszó alatt - igyekszik az ízlésének legjobbat kiválasztani, ez vagy sikerül, vagy nem. Nekem sikerült, olyannyira, hogy az ott áramló pozitív energiák miatt fel se tűnt a tömeg, a vidámpark, az árusok... Tarts velem, nem fogod megbánni!

                                                              Farkas Andrea írása

gallery/szodliget-fesztival

Tehetségből viszont akadt bőven!

Az előadások közben gyakran volt olyan érzésem, hogy nem számítanak a picit félrecsúszott hangok, mindegy volt az öltözet, a bőrszín,- nem érdekelt a hőség, vagy a szemembe tűző nyári nap,- az egész rendezvény alatt egyszerűen JÓ VOLT OTT LENNI.

gallery/képkivágás

 

És amikor azt hittem, nem lehet jobban borzongani, érkezett egy tolószékes gyönyörű kislány, akinek a gyógykezelését évek óta segítik a rendezvény szervezői,- és érkezett hozzá egy dal, amitől még a legkeményebb szívek is ellágyultak.

 

 

Ha meg szeretnéd nézni a dalról készült videót,

IDE KATTINTVA MEGTEHETED.

Szerintem ne hagyd ki, hiába az amatőr felvétel, minden átjön rajta, amiért érdemes önzetlenül segíteni.

De térjünk vissza a rendezvény eredeti szellemiségéhez. Szemezgettem kicsit az egyesület weboldalán, ahol a következőket találtam:

 

"Magyarországon egy tehetségkutató valóságshowra, műsorra, több mint 30.000 fiatal jelentkezik, akiket többnyire nem a tehetségük alapján válogatnak ki, hanem a média üzletszabályzatának megfelelően. Főbb szempontjaik: kinézet, bulvár sajtó potencia, befolyásolhatóság. A tehetség teljesen másodlagos kérdés, SAJNOS.
Programunk azokról a fiatalokról szól, akik tehetségesek, de nem felelnek meg a média kritériumainak és ez által kiszorulnak a színpadi világból, a megfelelő fórum hiánya miatt."

 

"Kiemelt célunk a 12 és 29 év közötti gyerekek és fiatalok társadalmi integrációjának, elsősorban iskolai előmenetelüknek, pályaválasztásuknak, munkaerő-piacra való belépésüknek elősegítése, továbbá társas (szociális) kapcsolataiknak bővítése, közösségi, közéleti részvételüknek fejlesztése, családi életre való felkészítése, életpálya-tervezésük tudatosságának erősítése. Nem utolsó sorban a virtuális térből való kiszakítása, a fiatalok biztonságos és önfeledt szórakoztatása mellett.
Ebben a programban, a fiatalok maguk tervezik a saját arculatukat, maguk szervezkednek iskolákon belül, (iskola rádió, klubok, dök gyiök). mi a háttérből nyújtjuk a segítséget, mentorálast."

 

Az oldalt IDE KATTINTVA tudod megnézni: www.csomopontOK.hu

 

Számomra az együtt töltött idő elég bizonyosságot adott, hogy fentiek nem pusztán üres szólamok.

Ezúton is szeretném újra megköszönni Karacs Miklósnak és csapatának ezt a három napot, és remélem, hogy lesz még lehetőségünk az együttműködésre. 

 

Kedves Olvasók, gyertek el Ti is a legközelebbi rendezvényre, ha kezd lemerülni a lelki akkumulátorotok, itt garantáltan fel tudtok töltekezni!

 

Az aktuális programokról IDE CSATLAKOZVA tudtok tájékozódni.

 

hangulat-kép :)

gallery/20155731_851584238341058_3645308538480619827_n

És a zsűri, amely profi módon, szerettel teli közvetlenséggel tette a dolgát:

 

R. Kárpáti Péter - színművész, forgatókönyv-író, rendező

Barabás Bea - szabadúszó énekes-táncos. Elóadóművészi tevékenységét 22 éve cserélte le a rádiózásra. 21 éven át volt a Juventus Rádió, majd Sláger Fm műsorvezetóje, egy éve pedig az akkor újonnan indult Rádió Rock csapatában dolgozik.

Jónás Krisztián - hegedűművész, oktató

Horváth Tibor - Eger és környéke kisebbség tehetségeinek összefogó mentora. Rádiós és televíziós szakember, jelenleg a 9 - es csatorna tulajdonosa. Az egri Gold Talent főszervezője.

Mező Tibor Justin - táncos, előadóművész, producer

 

Néhány gondolat