Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Mások ezt nézték legtöbbször:
gallery/344967elvis50sbwmcb102504
gallery/www.tvn.hu_34f5a16d41cd33a8bcd47a4370e3ce0e

Egy komoly teszt - útkeresőknek:

védett férfiak (?)

Talán emlékszel Robert Merle történetére, amely a nők által uralt világról szól. Na, ez a sztori jó sokáig fikciónak tűnt.

 

Még nem telt el egy teljes évszázad, de  tagadhatatlan, hogy a súlypont szép lassan áthelyeződik, a szerepek nemhogy kiegyenlítődnek, de lassacskán már felcserélődnek -

 

a nyugati (fejlett? civilizált?)  társadalmak berendezkedése egyre inkább
a feminista vonalra építkezik.

 

Magyarázzák ezt az egyenjogúság harcosai, akik a végre úgy érzik, hogy talán elértek valamit,- magyarázzák a gazdaságpolitikusok, mert nyilvánvaló, hogy képtelenség a családnak megélnie pusztán az apa fizetéséből, tehát anyának is tökösnek kell lennie... ,- és nagy elánnal nyilatkoznak a "spirituális vonalon", hogy  jelen helyzetben kizárólag a női energiák túlsúlya az, ami megmentheti a Földet és előremozdíthatja a fejlődést...

 

Farkas Andrea írása

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man
Horoszkópszoftver
gallery/3704224_7f525081260b31e4c656ec1ee12fbb18_wm

... közben millióan pfujjolnak a "globális kasztrálás" végtermékén, amikor a világhálón ilyen fotók/cikkek jelennek meg:

gallery/fb9c6e6228dae9131ad2c1a74dcfde59

Lányos anyák és apák siránkoznak attól félvén, hogy hasonló felhozatal mellett minden bizonnyal kihal a családfa,- de a lelkük mélyén sokan felsikoltanak:  "atyaég, hát hová lesz a tesztoszteron??!"... hiszen köztünk van még az a generáció is, akinek teljesen mást jelent a férfiasság.

 

Bármennyire nőközpontú a gondolkodás  manapság, hiába jön ki a nyomdából az ezredik csajos magazin, hiába reklámozzák még a láncfűrészt is szőke bigékkel, igenis

 

élnek még VALÓDI pasasok!

 

Élnek - és bizony szenvednek. Kínlódásuknak sokféleképpen adnak hangot, - száz és száz módon közlik, hogy mennyire idegen számukra ez az egész rendszer, és mennyire nem tudnak mit kezdeni a nemek közötti szerepekben kialakult forradalommal.

 

Mit látunk, tapasztalunk mi nők mindebből?

 

Testi-lelki betegséget, függőséget, kudarcot, boldogtalanságot - magunkon! - aminek "természetesen" a férfi az oka.

gallery/férfi

Csak szét kell nézned, és nem látsz mást, mint

  • megszűnő - vagy épp csak vegetáló - házasságokat,
  • befulladt emberi kontaktokat, 
  • magányosan vergődő  szingliket (akiknek egy része jobb híján elhiteti magával, hogy neki ez aztán így tökéletes),
  • kezelhetetlen, összezavarodott gyermekeket, akiknek - sok más mellett - az okoz gondot, hogy fogalmuk sincs, hogy melyik mintát kéne példaként venniük...

... ezzel párhuzamosan pedig ott vannak a tehetetlen, feladatukat ellátni  képtelen szülők, akik kétségbeesetten próbálják eldönteni, hogy mivel tesznek jót: ha fiúnak nevelik a lányukat - vagy fordítva.

És amíg a döntés megszületik, addig pedig a fürdővízbe ágyazva, nemes egyszerűséggel kiloccsan az alapanyag.

 

Ilyesmi lehet a mi nézőpontunk, mert nőként - akár akarjuk, akár nem - ösztönösen szenzitívre vesszük a figurát, a magunkéval együtt észleljük (rosszabb esetben  magunkévá tesszük) a mások problémáit is.

Sebaj - számunkra íródik millió lelkisegély-lap, okos tanácsokat osztogató online felület, - nekünk nem ciki pszichológushoz menni, - sőt: egymásnak osztjuk a  különféle terápiákban megélt élményeinket... és/vagy néhány pohár bor mellett gyógyító beszélgetést folytatunk a barinőnkkel.

 

De mit tapasztal vajon a férfi?

 

Jobb esetben csak azt, hogy már nem kell védelmeznie szíve hölgyét, hisz az erősebb, mint hitte (vagy mint amilyennek mutatta magát a kapcsolat elején). Erősebb még nála is. Ettől persze két méretet összébb megy a farok-terjedelme... de nem baj, talán volt miből - jut is, marad is.

Rosszabb esetben a folyamatos teljesítési kényszer és a bizonyítási vágy teljesen felőrli a potenciát - és ezt nyilván nem fogja megbeszélni a haverokkal.

 

Hanem?... Mit tesz?

 

Ha van család: beleköt az asszony minden megmozdulásába, féltékenységi jelenetekkel eszi a másik életét, türelmetlen és igazságtalan a gyermekeivel,- tárgyi  feltételekkel kompenzál, kikészíti a munkatársait, éjt nappallá téve dolgozik... míg lassan belefásul, belerokkan a megbecsülés legapróbb jelének a hiányába.

Ha nem ennyire kitartó, akkor kiprovokál egy válást, hogy életbe léphessen a következő pont:  

gallery/munkahelyi-szex1

Amennyiben egyedülálló, akkor (a személyiség függvényében) vagy bezárkózik, vagy - társkeresésnek álcázva - beporozza az összes bibét, aki az útjába kerül,  hogy végül újra és újra beleessen ugyanabba a csapdába. 

 

Gyanítom, hogy neked sem kell messzire menned, hogy találkozz valamelyik - vagy több - variációval... Fájdalmas statisztikai adat, hogy 1990 óta az elváltak aránya 7,4%-ról 11,9%-ra nőtt,- ám ez mélyen alulmúlja a megromlott viszonyok számértékét. Asztrológusként - a klienseken és a szinasztriákon keresztül - én napi szinten tapasztalom hol az egyik, hol a másik hibás nézőpontot, - tisztán látszanak a tipikus jelei a megborult, helytelen irányba tolódott női/férfi energiáknak.

 

Pedig - Uraim - van kiút!

 

Nem lehetetlen visszakapni a méltóságotokat, hogy egészséges, boldog kapcsolatokban tudjatok ADNI a hölgyeknek, ... és hogy ők nyugodt szívvel ELFOGADHASSANAK. Mert ez a természet rendje.

 

Interjú Szilágyi Ilona önismereti terapeutával, a    „FÉRFI VAGY!”   zárt facebook-csoport létrehozójával.

gallery/14508504_1208380165901238_451405894_n

- Ha azt kérdeznék, hol tanultál meg az emberekkel bánni, mit válaszolnál?

- Egyrészt azon keresztül, ahogyan velem bántak az életem folyamán, másrészt célirányosan az önmagam megismerése által. Viszont ott van harmadikként még a személyiségem varázsa is, és most viccen kívül mondom. Rövid beszélgetések alatt nyitok ki olyan zárakat, amelyek talán örökre elrejtenék a valódi problémákat.

 

- És miért épp a férfiak "lelki gondozását" tűzted ki célul?

Azért mert tudom, hogy akikkel a legkevesebbet foglalkoznak, azoknak van a legnagyobb szükségük rá. Nekik is van lelkük, csak többnyire úgy állítják be, hogy nincs, vagy képtelenek megnyilvánulni a lelkük által. Pedig csak tudni kell a "sorok" között olvasni.

 

- És te tudsz.

- Ez most kérdés? :)

- Is. Valamint megállapítás.

- Igyekszem! :)

- Milyen típusú problémákkal találkozol legtöbbször?

- Önbizalomhiány, érzelmek felgyülemlése és bennragadása, kommunikációhiány,... az anya megkötése, felesleges és túlzott befolyása.

Talán furcsán hangzik, de sok férfi nem képes leválni az anyjáról, ezáltal képtelen saját - normális - kapcsolat kialakítására. Nem is sejtjük, mi nők, fiús anyák, hogy mekkora felelősségünk  van, és hogy puszta jó szándékból, a szeretet jegyében mekkora károkat tudunk okozni a gyermekünknek.

 

- A kommunikációt értem. De a többi hogyan nyilvánul meg problémaként a hétköznapokban?

- A leglátványosabban talán a két végletben: a férfi agresszív, vagy nem szól, - bezárkózik. De tipikus, hogy a teremtés koronája képtelen nemet mondani...

Tulajdonképpen ezekkel a problémákkal a nők is küszködhetnek, tehát nem sajátságos megoldandó feladatok a férfiak számára.

gallery/quarrel_by_zinchh

Fentieken kívül komoly jelzésként mutatkozik, ha a férfi nem képes megoldani egy feladatot... nem vesz róla tudomást... besöpri a szőnyeg alá, elhárítja (áthárítja) a  felelősséget. Ebből göngyölődik a többi: potencia zavarok... dohányzás, alkohol... hízás hasra... vagy éppenséggel elfogy - ahogy a kedve, majd az életereje is.

 

A férfiak testalkatából például épp úgy sok mindenre lehet következtetni, mint a nőkéből.

 

De akad, aki nagy dumával kompenzálja a problémáit,- akad, aki az öltözködésével. Számtalan jel van, ami már akkor látható, amikor a férfi nemhogy a megoldást nem  keresi, de az illetőben még nem is tudatosul, hogy baj lehet.

 

- Az öltözködéssel? Ez nagyon érdekes.

- Gondolj bele... ha nagyon kirívóan öltözködik valaki, az a figyelemfelkeltés nagyon egyszerű és önkéntelen módja. Akár a kamaszoknál. :)

 

- Sokan mondják, hogy a luxusautó is kompenzálás...

- Pontosan. De csak akkor, ha igazából nem teheti meg. Mert azért lássuk be, vannak akiknél természetes, hiszen az egzisztenciájuk megengedi - bár nyilván ott is számítanak a határok.

 

Fontos kihangsúlyozni, hogy nagyon sok minden - bár mások számára esetleg látványos - az adott személynél egyáltalán nem tudatos. Éppen ezért ezek felderítése nagyon fontos lehet a problémával küszködő személyiség helyreállításában.

 

- A szokásos elérhetőségeken kívül készítettél  egy zárt facebook csoportot  is az érdeklődőknek.

Mit tippelsz, férfiak fognak jelentkezni a csoportba, önként - vagy  az asszony tolja majd be a férjét, társát?

- Ha az asszony...., nos, az nagyon sok mindent elárul számomra.

Ez esetben a férj, társ még nem érzékeli, hogy gond van vagy, egyszerűen még a személyisége nincs azon a fejlettségi szinten, hogy szembenézzen a problémákkal. A legjobb, ha önmagától jön, mert tudatossá válik a problémára, és kész a változtatásra. Persze menet közben is kiderülhet olyan dolog a számára, amivel még nem tud szembenézni.

gallery/impotencia_merevedesi_zavarok

- Tehát érzékeli-e egy férfi, hogy gondja van? Ez volna a legelső, nem? Ha a környezete reakcióiból nem tud jól olvasni, miből veszi egyáltalán észre?

- A szexuális teljesítőképesség csökkenése vagy megszűnése az a konkrét intő jel számára, amit már nem tud palástolni. De ehhez már sok nehézség juttatja el. Persze sokan csak itt kezdenek gondolkodni.

Kevésbé látványos, ha felfedezi, hogy nem érzi magát jól a kapcsolatában, nehezebben teremt kontaktust az emberekkel,... nem találja a helyét, az útját...

 

Ha olyan a munkája, akkor intő jel lehet, hogy nem mennek esetleg úgy a dolgok az üzleti életében, mint régebben. Azokon a területeken kap észbe először, ami számára a legfontosabb.

 

Természetesen általánosítani nem szabad. Minden eset egyedi - de vannak a másokéval hasonlóak.

 

- Van-e a terápiának valamilyen kötött menete (azon belül, hogy természetesen mindegyik eset egyedi), vagy mindenkinél mást alkalmazol?

- Nincs előre megszabott menet - sőt!. Sok esetben a beszélgetőpartner és a probléma pillanatok alatt dönti el, hogy mit és hogyan csinálok egy-egy beszélgetés alkalmával.

A megfelelő mód belülről jön. Jó példa erre a legutóbbi férfi páciensem.

gallery/titkos-tanacsok-noknek-mire-vagyik-egy-ferfi-1

- Elmeséled amennyit lehet?

- Annyira szerettem volna egy idővonalat felállítani nála, (ezzel a módszerrel fel lehet kutatni a kiindulópontot) de egyszerűen más irányba sodródtunk a beszélgetéssel, mindahányszor bepróbálkoztam...a végén majdhogy nem egy szomatodráma alakult belőle. 

 

- Ez mit jelent?

A szomatodráma elve szerint a saját testünkről alkotott elképzeléseink pontosítása és átalakítása gyógyító folyamatokat indíthat szervezetünkben - sokszor egy makacs, tudattalan blokk feloldása révén. Az említett eset nagyon érdekes volt, - de nagyon eredményes is. Szinte akaratlanul kerültem bele az energiamezejébe.

 

- De gondolom végig te irányítottál :) Nem tartasz tőle, hogy valakinél annyira jól sikerül a "kezelés", hogy átveszi a stafétabotot?

- Szerintem minden úgy fog történni, ahogyan annak történnie kell. Minden bizonnyal sokan vagyunk akik vallják, semmi nincs véletlenül - és

 

minden egyes páciensünk úgy talál meg bennünket, hogy általa a terápia alatt mi is gyógyulunk.

 

Tehát nem véletlenül van a választás sem.

 

- Önismereti szakemberként gondolom tisztában vagy a saját képességeiddel, - ahogyan a hibáiddal is. :) Valaki nekem egyszer azt mondta, hogy a jó terapeuta a  személyiségével is gyógyít...

- Így van. Az is előfordul, hogy a terapeutának "semmilyen" technikát nem kell alkalmazni, csak elegendő az értő figyelem, - ez az az energia, ami a másik felet megnyílásra, beszédre készteti - és ami önmagában gyógyítólag hat.

gallery/vezetoi_coaching_trening

Roppant érdekes, mert nagyon sok férfinek elég egy kedves mosoly, szó, hogy megnyíljon. Számomra ebből is az derül ki, hogy nem kapnak elég figyelmet, ami viszont az egyik alap ahhoz, hogy a férfi, Férfi lehessen.

 

De legtöbbször a kettő - a terápia és a személyiség - kombinációja szükséges.

 

Még valamit nagyon fontos megjegyeznem! Nem én vagyok az, aki „meggyógyítja” a segítségért hozzám fordulót, hanem a segítség kérő gyógyítja önmagát. Én csak segítek az önmaga tisztánlátásában. :) A választás mindig az ő kezében, gondolatában van.

- Ha a férfi igényli, vagy menet közben felvetődik: vállalsz párkapcsolati terápiát is?

- Természetesen igen. Az egyik fél változása (gyógyulása) automatikusan elindíthatja az egész kapcsolat átalakulását - ami nem mindig sikerül döccenő mentesen.

 

A nő, aki „hirtelen” (természetesen nem egyik napról a másikra) kap egy FÉRFIT, - a régi, irányítható, önbecsülés nélküli, hisztis vagy mogorva társa helyett - szintén összezavarodhat.

Más nézőponttal, de továbbra is együtt, ugyanabba az irányba menni nem könnyű, de mindenképpen érdemes megpróbálni, ha az alapok stabilak.

 

- Hogyan lehet felvenni veled a kapcsolatot?

- Nem véletlenül nincs weblapom, és nincsenek ordító plakátjaim. A téma intimitása számomra nem kéri ezt a fajta nyilvánosságot. Az internet teli van „jobbnál jobb” megmondóemberrel,... és aki elvégzett egy három napos tanfolyamot, már tapasztalt terapeutaként hirdeti magát. Ez nagyon szomorú.

 

Az én "reklámom" eddig is a beszélgetések sikere volt (szándékosan nem használom a "kezelés" szót, hiszen nem betegségről, hanem inkább átmeneti állapotról van szó). A férfiak eddig is még egyszerűen „csak” megtaláltak - anélkül, hogy küldték vagy hívtam volna őket.

 

Egyedüli közösségi terem a most létrehozott zárt facebook-csoport, - ahol szeretettel várok mindenkit, akinek fontos az önismeret, az öntudat - és a saját (ezáltal a család) egyensúlyának visszaállítása.

 

 A csoporthoz IDE KATTINTVA tudsz csatlakozni.

 

* * * * *

MEGOSZTÁS

Nő és férfi

Manapság a csapból is a párkapcsolati energiák elemzése folyik, mégis nehéz megtalálni - majd megtartani - a "tökéletes" partnert.

Mi két különleges megközelítést hozunk,- neked csak a tánclépésekre kell figyelned...

Schumacher
Gyermeknevelés
Környezetvédelem
Okos gyermek
Kanga
Hírlevél
gallery/design