Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

egy - ség

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man

Ha tetszett a cikk,

oszd meg másokkal is

Ikrek
Tudatos táplálkozás
MÁSOK EZT NÉZTÉK LEGTÖBBSZÖR:
gallery/planeta
gallery/img_115_1

tranzit-info

"Te aztán tényleg valaki vagy, tudod?
Történjen bármi veled a mindennapok sodrában ugyanúgy állsz helyeden: megpróbálsz adni, s az értékeid szerinti legjobb életet élni. Hát maradj olyan lelkes, mint voltál, s ügyelj a dolgokra, mint eddig. Minden rendbe jön.

- Ceal Carson - 

 

Bár mindenkinek a személyes képlete a meghatározó, ám badarság volna azt hinni, hogy az aktuális égi történések semmilyen hatással nincsenek a mindennapjainkra. Olykor kifejezetten hasznos tudnunk, hogy milyen energiák érvényesülnek leginkább, és azokat hogyan tudjuk hatékonyan a szolgálatunkba állítani. 

Tranzit

január 19-én 21 órától

Nap a Vízöntő jegyében

Kiss Zoltán Zéro
gallery/kornyezetvedelem
gallery/6677bb87681bf266975a2003dd38e00c

Január 19-én este a Nap belép a Vízöntő jegyébe.

 

Tudtátok, hogy az utolsó évszázadokban arányait tekintve a többi jegyhez képest Vízöntő Nappal születtek a legkevesebben? Egyébként is „ritka fajta” :) – mind külső, mind belső tulajdonságaiban messze elüt az átlagostól (Vízöntő aszcendenssel meg aztán végképp).

 

A széles látókör, a sokirányú érdeklődés párosul benne az újításra, reformokra való hajlammal – még akkor is, ha szembe kell mennie eszméiért a fél világgal. Igyekszik a saját törvényei szerint élni – mely törvények nem nélkülözik az etikát, a humanitást – és a szellem maximális függetlenségét.

Abraham Lincoln dupla-Vízöntőként jól példázza ezt egy idézetével:

 

„Nem vagyok köteles győzni, de köteles vagyok igaznak lenni. Nem vagyok köteles sikert elérni, de köteles vagyok a bennem lévő fényhez méltón élni.”
gallery/1d015-maxresdefault-1030x643

Kiszámíthatatlansága következtében nemigen lehet egy Vízöntő valódi érzésein kiigazodni  - ráadásul elég nehéz átlátni azon az álarcon amit visel. Féltve őrzi a szuverenitását, cserébe ő sem avatkozik mások magánéletébe.

 

A környezetében élők közül kevesen gondolnak rá közömbösen: vagy szeretik és bálványozzák, - vagy ki nem állhatják az érzelmi távolságtartása és az eszméi miatt.

 

Ő az összekötő a régmúlt tapasztalata és az újdonság átütő ereje között, forradalmi gondolkodása és eredeti ötletei ősi rendszereket képes a legmodernebb technikával ötvözni, munkássága sok esetben lendítette már előre a világot – találmánnyal, felfedezéssel, újítással… és sok esetben az ő zsenialitása a kapocs a megfogható és a megfoghatatlan dolgok között. Néhány nevet említek csupán, hogy értsd, mire gondolok: Alessandro Volta, Edison, és Galilei.

gallery/zodiac_sign__aquarius_by_yuhon-d2vj267

Bizonyos ezoterikus körökben a Vízöntőhöz társítják az indigó-, kristály-, és szivárványnemzedék megjelenését. E tanok szerint „úgy árasztják el Földünket az elkövetkezendő évtizedekben az új típusú gyermekek, az új technikai vívmányok és lehetőségek, – de egyszerre a problémák is – mint ahogy a kancsóból aláhullik a víz földre a csillagkép ábráján.”

 

A gyermekkel, kamaszokkal foglalkozó pszichológusok pedig triplaszaltót dobnak ettől a gondolattól, mondván: a Vízöntő gyermek legfeljebb kicsit öntörvényű, nehezen kezelhető,  nem tiszteli alanyi jogon a tekintélyt, és maximum hátrafelé megy, mikor mindenki más előre… Na és?!  

Az igazság szerintem valahol a kettő között lesz :)

gallery/459208175

Egyébként erről a típusról nekem automatikusan Milos Forman filmje – és az abból készült világsikerű musical jut eszembe.

 

Emlékeztek még a Hair-re?...

 

A szereplők a hippikorszakon keresztül mutatják be a háborúellenességet, szabadságot, a társadalmon kívüli, kötetlen életet, - de a barátságot és a felelősségvállalást is. A film a fordulatos történeten, humoron és a magával ragadó zenén kívül komoly társadalomkritikát is tartalmaz. Felmutatja a faji előítélet és az arisztokrácia megnyilvánulásait, valamint a politikai  képmutatást és az értelmetlen konvenciókat.

 

Egyik betétdala a Vízöntőkről, és az általuk közvetített eszmékről szól, - ezzel kívánok minden érintettnek boldog születésnapot!                                       

 

- Farkas Andrea -

Tabuk nélkül