Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Elvis
Párkapcsolat
Honnan kerül beléd

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man
Horoszkópszoftver

Ha tetszik a Magazinunk, oszd meg a véleményedet az ismerőseiddel is!

Ikrek

Népszerű cikkeink:

gallery/szalkasito_etrend_noi_dieta
gallery/vezetokepzes_onismereti_trening_modul

Egy komoly teszt útkeresőknek: 

mások ezt nézték legtöbbször
Elménk titkai

Elménk titkai

1. rész

Számmisztika
Örök szenvedély
gallery/cristaltubes67
gallery/3quow65

az a bizonyos x-faktor?

A szereteten kívül még két olyan dolog van, amit én „interdimenzionális”-nak szoktam nevezni: a művészet és a humor.

 

Mindháromra különböző formában és mértékben vagyunk fogékonyak - az Univerzum gyermekeiként nyilván nem mindegy, hogy mikor születünk meg: szeretni, nevetni és alkotni is másként tudunk. Utóbbit boncolgatva érdekes következtetésekre juthatnak az asztrológiát kedvelők.

 

Természetesen nagyon nem mindegy, hogy a Nap-jegy mellé milyen aszcendenst kaptunk, hogy hol (milyen helyzetben) áll képletünkben a Vénusz, mivel van teli az 5-ös asztrológiai házunk (azaz mennyire vagyunk kreatívak) stb… De pusztán a születésnap ismeretében is találhatunk igen jellemző tulajdonságokat, nézzünk meg néhányat közülük. 

gallery/hangjegy-disz
gallery/hangjegy-disz

Farkas Andrea asztrológus írása

A Kos szülötte kizárólag a Kos-sága okán valószínűleg túl türelmetlen egy nagyobb lélegzetű mű létrehozásához, de a megfelelő motiváció – mondjuk egy lángoló szerelem, vagy az elsőségért való küzdelem - hatására meglepően kreatív tud lenni.

 

Leonardo da Vincinek például bejött a project: széles körben az egyik legnagyobb festőnek tartják, és egyes vélemények szerint akár ő lehetett minden idők legműveltebb embere is.

gallery/leonardo-da-vinci-6

A Bikának a Vénusz két kézzel mérte a tehetséget – főként fülben: zenében, hangban. Gondoljunk csak Falusi Mariannra a Pa-Dö-Dö-ből, Szenes Iván dalszövegíróra, Huszka Jenő zeneszerzőre, - vagy Tokody Ilona csodálatos torkú operaénekesnőnkre… 

 

Kedvencem mégis Barbra Streisand, aki páratlan tehetségével megszerzett vagyonkáját Bikához méltóan, szépen, biztos kézzel meg is tartja: most, 74 évesen még mindig Hollywood leggazdagabb üzletasszonyai közé tartozik.

 

Egy videó arról, hogyan működik együtt az említett Bika a szintén tehetséges Kossal:

Az Ikrek mindenképp kombinálja a művészetet a mozgással… Ékes példának említeném Kocsis Zoltánt, aki kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmester. – vagy mondhatnám Johann Strauss-t, a „keringőkirályt”, aki műveiben és hegedűjátékával egyaránt a levegő bűvölője volt.

 

Asztrológiai szempontból a legérdekesebb Ikrek, akinek nevéhez az első tudományos illetve művészeti szempontból is jelentős csillagtérkép fűződik, nem más, mint a magyar gyökerekkel rendelkező festő: Albrecht Dürer.

A Rákokról mindenkinek a konyhaMŰVÉSZET és a lakásdekoráció ugrik be elsőként, - de nyilván nem szűkíthetjük le ezekre a kört.

Viszont eléggé jegy-tipikus, hogy kebelháborút vívott a két gyönyörű színésznő: Gina Lollobrigida és Sophia Loren :) - előbbi természetesen Rák Nap-jeggyel – és mellbedobással -  nyert. :)

 

Szintén a Rák Nap szülötte Ingmar Bergman Oscar-díjas rendező, aki idézetében sem hazudtolta meg magát, így fogalmazván: „ A színház olyan, mint egy megértő feleség…”

 

Az Oroszlán típusú művészeknek olyasmit kell létrehozniuk, hogy alkotásaikkal ne csak elismerést arassanak – de irányzatot (királyságot) teremtsenek, és ezzel követőkre (alattvalókra) is találjanak.

 

A teljesség igénye nélkül említem meg közülük Alfred Hitchcock-ot, hiszen az általa létrehozott feszültségteremtő eszköz egyike azon fogalmaknak, amelyek megkülönböztetik a filmjeit az egyéb thrillerektől – vagy Madonnát, aki munkássága legelejétől kezdve nemcsak énekelt, hanem komoly divatot teremtett.

gallery/2525c50900000578-0-image-a-63_1432173632948

A fiatal és darázsderekú Lollobrigida

A Szűzeknél az egyik alapvonást - a szöszölést – igen gyakran felfedezhetjük a tehetség kiegészítéseként is. Ilyenformán lett az egyik leghíresebb krimi-írónk Agatha Christie, aki ha kellett, több száz oldalon keresztül képes volt a legapróbb részletekre is figyelni – és ezzel az izgalmat és a hitelességet fenntartani.

 

De Ingrid Bergman és Sean Connery sem véletlenül kapott annyi díjat: szerepeikre maximális alapossággal, részletességgel és hatalmas szakmai alázattal készültek fel.

 

A Mérlegek a Vénusz másik gyermekei – őket születetten a tökéletes ízlés és különleges mozgáskultúra segíti. Némelyeket olyannyira, hogy – mint Buster Keaton – mindent kifejező mozgásával az amerikai némafilmkorszak híres színésze, filmproducere, forgatókönyvírója és filmrendezője lehetett.

 

A helyváltozatás  nehezített verziójában (a jégen) gyűjtött be néhány aranyérmet Szergej Vlagyilenovics Ponomarenko (oroszul: Сергей Владиленович Пономаренко J ), aki háromszoros világbajnok, négyszeres Európa-bajnok, ezenkívül ő és felesége az egyetlen jégtáncos pár, akik mindhárom érmet megnyerték az olimpián.

Az 1992-es olimpia nyertesei

A Skorpiók szélsőségességére Pablo Picasso ékes példa – hiszen ő az, akinek az alapvető írás-olvasás-számolási készségeket csak tíz éves korában, magántanító vizuális módszerével sikerült elsajátítania, a betűrendet sohasem volt képes megtanulni, - de született intelligenciája és kreatív vénája révén felnőttként mégis irodalmi műveket és szellemes mondásokat alkotott.

 

Nekünk is van híres Skorpiónk Ady Endre személyében – akinek művészetét – Nap-jegyéhez méltóan - külső és belső harcok egyaránt fémjelzik,- és aki verseiben a lelkek mélységéig hatolt, nem kímélve önmagát és olvasótáborát sem… - szerencsére.

A Nyilasok tehetsége természetesen a legritkábban maradt meg országhatáron belül… nekik minimum a világhír jár. Így kaptuk Walt Disney-t, aki a világ leghíresebb rajzfilmkészítője és egyik legnagyobb producere - Steven Spielberget, aki háromszoros Oscar-díjas amerikai filmrendező, producer, a Brit Birodalom lovagja, a legsikeresebb filmrendezők egyike.

 

A tüzes jegy határtalan képzeletvilága mindkét esetben kirívóan észrevehető. Magyar viszonylatban Kodály Zoltánt említeném, akinek a nevét számos oktatási intézmény viseli szerte a Kárpát-medencében – ahogy azt illik is Nyilas Nappal.

gallery/1039690_1378598441689_492_492

A Bakokról köztudott, hogy írásban jobbak, mint szóban,- ezt támasztja alá most három név: Petőfi Sándor, Edgar Allan Poe, és Jack London. És ennek az ellenkezőjét bizonyítja a negyedik: Martin Luther King, aki a történelem egyik legnagyobb szónoka volt :) (bár minden bizonnyal ezt nem a Bak Napjának köszönhette).

 

Kortárs művésznőnk – Eszenyi Enikő – szintén Bakra jellemző módon lépdelt a ranglétrán: a Jászai Mari-díj és az Érdemes Művész elismerés után megkapta a Kossuth-díjat, ami a legrangosabb magyar állami kitüntetés, 2007-ben pedig a Magyar Köztársaság Tisztikeresztje is az övé lett.

A Vízöntők tehetsége jellemzően összekapcsolódik valamilyen új irányzattal, áramlattal… Jules Verne a tudományos-fantasztikus irodalom korszakalkotó alakja volt,- a könyveiben említett száznyolc terv és találmány döntő többségét mára már megvalósították.

 

Madách Imre legismertebb alkotása,

„Az ember tragédiája” a magyar irodalom és drámaírás forradalmi és kiemelkedő művévé vált, melynek sokakat felzaklató kérdései azóta is életben tartják a költeményt.

gallery/jules-verne-02

A születésétől eltelt mintegy százötven évben a Tragédia egyfajta szimbólumává vált a magyar drámaírásnak. Gábor Zsazsa pedig más – de szintén eléggé sorba-be-nem-állítható módon vitte hírét a magyar Vízöntők talentumának :) …

 

A Halak fenomenális művészetén át- meg átüt a reménytelenség érzése. Michelangelo önmarcangoló személyisége, amely állandó harcban állt önmagával és a világgal, arra késztette, hogy keserűségét szobraiban, verseiben örökítse meg - ma is borzongató erővel.

Alakjai általában tragikus hősök, akik a művészhez hasonlóan korlátaik közül igyekeznek kitörni.

 

Chopin zongoramuzsikája pedig egyedülállóan ötvözi különleges ritmusérzékét, továbbá a maga alkotta zongoratechnikát. Ezen elegy különösen törékeny melódiát és Halak-os harmóniát alkot, amelyet masszív és érdekes összhangzat támaszt alá.

A tehetségen és a művészi vénán kívül természetesen külsőleg is találhatunk jól felismerhető különbségek az egyes csillagjegyek között. Vannak-e az asztrológiai jegyeknek sajátos külső megnyilvánulásai?

A rövid válasz: természetesen igen. A hosszabb: azért ez nem ilyen egyszerű :)  Ha többet szeretnél erről olvasni, IDE KATTINTVA megteheted.

 

Van egy zárt csoport a facebookon, ami azért jött létre, mert rendszeresen érkeznek kérdések az asztrológia működésével kapcsolatosan.

  • Hogyan készül a horoszkóp?
  • Mi alapján állítja be a képletet az asztrológus?
  • Miért kell megadni annyi adatot a múltunkból...
  • és miért pont azokat?
  • Mit tud, hogyan használandó a Nostradamus szoftver?
  • Mi a csudának a születési óra/perc bemondása, ha úgyis módosul ez az időpont, mire elkészül a radix?
  • Hihetünk-e a sajtóhoroszkópoknak? Ésatöbbi, ésatöbbi...

Ha csatlakoznál - mert kérdésed van - vagy mert érdekel az asztrológia, szeretettel várunk.

 

tabuk nélkül