Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Elvis

FÉRFI – NŐ, zene-tánc kapcsolat

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

Egy komoly teszt útkeresőknek:

MÁSOK EZT NÉZTÉK LEGTÖBBSZÖR:
Párkapcsolat
gallery/maxresdefault

A FÉRFI, mint a NŐI LÉLEK muzsikusa akkor képes tiszta szép hangokat megszólaltatni a  hangszeren, ha teljes figyelmével a NŐ felé fordul, és mint empatikus lény, érzi mikor milyen dallamot kell játszania ahhoz, hogy a NŐ befogadja az ő muzsikáját, bizalommal forduljon felé.

gallery/vik_6880_kicsi

Mivel én imádom a táncot, nekem van egy másik tézisem a FÉRFI – NŐ és a zene és tánc kapcsolatáról.

 

Kálmán Gabriella írása

www.empathyselfness.hu

gallery/empathyselfness_logo.atlatszo-1-e1462200660143
A FÉRFI amit muzsikál, arra táncol a NŐ.

 

A dallam lehet többféle, akár melankolikus, érzelmes, pörgős. A ritmust a FÉRFI adja, a NŐ követi őt.

A jó muzsikus finoman vezeti a NŐT a zene által,  érzi mikor kell lassan játsszon, mikor gyorsan és szenvedélyesen, de sosem félelemkeltő, arrogáns módon.

A zene és a tánc az Önkifejezés művészete,  a tánchoz KELL a muzsika, együtt lélegzik a zene a tánccal. 

gallery/argentine-tango

Fotó: tanciskola-felnotteknek.hu

Amikor a muzsikus nem figyel a táncosra, például sokáig túl gyors ütemben játszik, nem veszi észre, hogy mikor kell lassítani, a táncos hamar elfárad, nem fogja bírni követni az iramot. Ennek persze lehet az ellentéte is, hogy sokáig túl lassú a zene, és a táncos nem tudja kifejezni szenvedélyes ösztön lényét, egyfolytában visszafogja magát, mintha béklyókkal a lábán táncolna.

 

A kapcsolat akkor szakad meg teljesen, ha a NŐ már nem hallja a zenét.

 

Ennek két oka lehet, a FÉRFI már nem zenél, vagy a NŐ a hangerőt lenémítja, mert a muzsika hamisan szól. A zene elhallgat, és vége a táncnak.

 

Most egy kicsit hunyd be a szemed, és képzeld el, milyen dallam szólal meg, ha a  párkapcsolatodra gondolsz? Képzeletben ha táncolsz rá, kényelmes neked az üteme, ritmusa? Szépen szól, tisztán?

Ha jelenleg nincs partnered, milyen dallamot hallanál szívesen egy új kapcsolatodban? Mit teszel, ha egy randin hamis hangok ütik meg a füledet?

gallery/elso3

Fotó: tanci.hu

Amikor a FÉRFI és NŐ a táncparkettre lépnek együtt, akkor a zene szerepét átveszik a tánclépések, azaz a FÉRFI hogyan képes vezetni a NŐT a táncparketten úgy, hogy az összhang kettejük között kialakuljon és fennmaradjon. Nem kell az erős, esetleg arrogáns irányítás, nagyon finom apró mozdulatokkal, nyomásokkal lehet vezetni a NŐT. Ahogy egy férfi képes vezetni egy nőt a táncparketten, sokat elmond róla, milyen szerepet tölt be egy párkapcsolatban.

 

HÖLGYEK URAK, zenére és táncra fel! :)

Kálmán Gabriella

Empathy Selfness

Nincs még táncpartnered?

Egy különleges, online előadásra jelentkezhetsz, ahol két szemszögből, Férfi és Női oldalról közelítve tudhatod meg, hogyan válnak elkerülhetővé a párkapcsolati konfliktusok.
Az előadáson megtudhatod, hogy az a kedves férfinak, akit bevonzottál, - vagy férfiként, az a hölgynek, akivel szeretnél szorosabb kapcsolatot, - milyen a személyisége, habitusa, milyenek az igényei, szexualitása.

 

Az előadáson való részvétel INGYENES, ide kattintva tudsz regisztrálni.

Ha ösztönösen éljük az életüket, sokszor elkövetjük ugyan azt a hibát. Nem kell kétszer elválni, hogy a harmadik házasságod végre jó legyen. Sok időt, csalódást, gondot, bánatot megspórolhatsz, ha részt veszel az előadáson!