Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Elvis
Párkapcsolat
gallery/tudatalatti

merkúr a vízöntőben

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man
Horoszkópszoftver

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

Ikrek

Népszerű cikkeink:

Tudatos táplálkozás
Állati terápia
Családi minta
Önismeret
gallery/cristaltubes67
gallery/bioresonanztherapie01
Tökéletes rend
mások ezt nézték legtöbbször:

Egy komoly teszt útkeresőknek

A gondolkodás forradalma

A Merkúr az asztrológiában az elméhez, a gondolkodáshoz, az alapfokú intellektusunkhoz kötődik,- az értelmi-szellemi összetételünk egyik fő meghatározója.

 

Születési képletünkben elfoglalt helye elmeséli, hogy általában milyen gyorsan vág az eszünk, - hogy mennyire vagyunk képesek logikusan agyalni,- vagy hogy hajlamosak vagyunk-e a fejünkből kibámulva elmerengeni, mélázni egy-egy témán... 

gallery/thinker_2
gallery/22mercury

Jó részben (természtesen a 3-as házat kezelő bolygók mellett) a radix-Merkúr felel a kommunikációs képességünkért is.  

 

- egy tüzes Merkúr ösztönösen kimondja amit gondol (aztán majd szabadkozik, megmagyaráz, vagy elkönyveli, hogy neki ezt is szabad)

 

- egy földies előbb jól megfontolja (a dolog fenyegeti-e a biztonságát, árt-e az egészségének, vagy szolgálja-e a céljait)

 

- egy levegős már hozzácsatol néhány egyéb szellemi vonulatot, mielőtt kiejti a száján (a mondandó érdekli-e a környezetét, megbánt-e vele valakit, vagy csak szimplán dobnak egy hátast a meglepetéstől azok, akiknek szól)

 

- egy vizes pedig minden mondandóját bőven megtölti érzelemmel (egy emlékhez csatol, amitől máris elveszti az objektivitását, még a tőmondatai is szenvedélyesek, netán minden szavából süt az aggodalom). 

Mindenkinek van tehát alapjáraton valamilyen Merkúrja, ami módosul, kissé átszíneződik annak függvényében, hogy adott időszakban - ott fenn az égbolton - hol jár épp ez a kis bolygó.

 

A mai napon a Bak jegyéből átlép a Vízöntőbe, és ez több szempontból is érdekessé válhat,- nézzünk meg ebből néhányat, kezdjük a pozitív megközelítésekkel. 

 

Például érdemes lesz mostantól a hónap végéig kihegyezett érzékszervekkel figyelni a hirtelen bevillanó ötletekre,- majdnem mindegy, hogy mennyire tűnik képtelenségnek - valószínűleg a legfurcsább megoldás is jó lesz valamire.

 

Egyébként is kissé eredetivé válhat az alapgondolkodás mindenkinél, amit lehet, hogy magunkon nem annyira veszünk észre,- ám a közvetlen környezetetünkben megfigyelhetünk néhány meglepetést. :) Például azoknál, akiknek számít a véleménye... mintha most nem azt mondaná az illető, amit várnánk tőle... vagy előállhat valaki felénk olyan elképzeléssel, amit álmunkban sem feltételeznénk róla... Aggodalomra semmi ok - valószínűleg mi most ugyanilyen meglepőek lehetünk mások számára :)

És bizony, csodálkoznivalót találhatunk magunkon is: például segítőkészebben (mondjuk kevesebb bosszúsággal) válaszolunk annak, aki útbaigazítást kér a tőlünk, (pedig láthatná a bamba, hogy rohanunk, fülhallgatózunk, nem érünk rá stb.)

 

- vagy a szokottnál is barátságosabban kommentelgetjük az amúgy idegesítő posztokat a fészbukon (mondjuk egy születetten jó 3-as ház birtokában a zsenialitással határos módon tudunk úgy beszólni, hogy az kedvesnek tűnjön az első két pillanatban :). Ezen némileg még csiszol a Vízöntőben járó Merkúr.)

gallery/azállomástkeresem-600x381
Észjárásunk kicsit felgyorsul,- ami által hamarabb találhatunk megoldást az adódó problémára... talán olyan megoldást, ami máskor eszünkbe sem jutna.

 

Kedvet kaphatunk hozzá, hogy valami különlegeset tanuljunk,- de azt javaslom, mielőtt befizetnénk egy méregdrága tanfolyamra, várjuk meg, amíg valami racionálisabb jegybe ér a Merkúr. Az erősített intellektus olyan igényeket is támaszthat, amit a pénztárcánk nem biztos, hogy jó néven vesz.

 

Viszont egyaránt jóleshet elmerülnünk mind a régmúltban, mind a távoli jövőben - de nem nosztalgiázós vagy álmodozós módon, hanem inkább a tudomány, a technika, a fejlődés, a hobbi szintjén. Adjunk most ennek egy kis teret,- a Vízöntő ura (az Uránusz) néhány hét múltán úgyis visszarendezi az érdeklődésünket a fősodorba, ha nincs feladatunk a sorsunkban az adott dologgal.

 

A Vízöntőben járó Merkúrnak vannak kevésbé pozitív - vagy mondjuk úgy: óvatosságot igénylő - húzásai is, ezeket sem szabad figyelmen kívül hagyni. Aki ismeri az asztrológiát, annak nem mondok újat: a Merkúr teli van feszültséggel, és ezt a feszkót emeli hatványra a Vízöntő jegye.

Az idegrendszerünk kicsit érzékenyebb, mint máskor... makacsabbá, ingerlékenyebbé, meggondolatlanabbá válhatunk - ezért most a döntéseink vagy véleménnyilvánításunk előtt számoljunk néhány(szor néhány)ig - de továbbra is nagyon figyeljünk a bevillanó ötletekre, csak épp nem kell mindent azonnal, zsigerből lereagálni, kimondani.

 

A Vízöntő humanitása a gondolkodásunk előterébe kerülhet, jobban bánthatnak az igazságtalanságok, - csak óvatosan vegük most fel a kesztyűt ha politikáról van szó, vagy ha úgy érezzük, hogy direkt provokációnak vagyunk kitéve. 

Ehelyett inkább hívjuk fel azokat a barátainkat, akikkel már régen beszéltünk,- menjünk olyan társaságba, ahol kellemes a közeg, vagy - ha rendelkezünk némi önismerettel - egyszerűen csak élvezzük, hogy mostantól néhány héten át esélyünk van megújítani, reformizálni a  rosszul rögzült, idejét múlt eszméinket, elméleteinket. 

gallery/jobaratok_640

Hiszen - ahogyan egy internetes oldalon olvastam: "a gondolat forradalma nem az utcán, hanem a fejekben zajlik",- és erre mindenkinél legjobb időszak, amikor a Merkúr a Vízöntőn halad át. 

 

 

Farkas Andrea

asztrológus

asztrologia.horoszkop.wix.com 

olvasnál még asztrológiai írást?  Kattints a képekre!

Szerelem
Energiák