Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Elvis
Párkapcsolat
gallery/tudatalatti

merkúr a bika jegyében

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man
Horoszkópszoftver

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

Ikrek

Népszerű cikkeink:

Tudatos táplálkozás
Állati terápia
Családi minta
Önismeret
gallery/cristaltubes67
gallery/bioresonanztherapie01
Tökéletes rend
mások ezt nézték legtöbbször:

Egy komoly teszt útkeresőknek

Alapozz!

A Merkúr az asztrológiában az elméhez, a gondolkodáshoz, az alapfokú intellektusunkhoz kötődik,- az értelmi-szellemi összetételünk egyik fő meghatározója.

 

Születési képletünkben elfoglalt helye elmeséli, hogy általában milyen gyorsan vág az eszünk, - hogy mennyire vagyunk képesek logikusan agyalni,- vagy hogy hajlamosak vagyunk-e a fejünkből kibámulva elmerengeni, mélázni egy-egy témán... 

gallery/thinker_2
gallery/22mercury

Jó részben (természtesen a 3-as házat kezelő bolygók mellett) a radix-Merkúr felel a kommunikációs képességünkért is.  

 

- egy tüzes Merkúr ösztönösen kimondja amit gondol (aztán majd szabadkozik, megmagyaráz, vagy elkönyveli, hogy neki ezt is szabad)

 

- egy földies előbb jól megfontolja (a dolog fenyegeti-e a biztonságát, árt-e az egészségének, vagy szolgálja-e a céljait)

 

- egy levegős már hozzácsatol néhány egyéb szellemi vonulatot, mielőtt kiejti a száján (a mondandó érdekli-e a környezetét, megbánt-e vele valakit, vagy csak szimplán dobnak egy hátast a meglepetéstől azok, akiknek szól)

 

- egy vizes pedig minden mondandóját bőven megtölti érzelemmel (egy emlékhez csatol, amitől máris elveszti az objektivitását, még a tőmondatai is szenvedélyesek, netán minden szavából süt az aggodalom). 

Mindenkinek van tehát alapjáraton valamilyen Merkúrja, ami módosul, kissé átszíneződik annak függvényében, hogy adott időszakban - ott fenn az égbolton - hol jár épp ez a kis bolygó.

 

Április 1-től elég hosszú ideig fog bóklászni a Bikában... meglódul, aztán belassít, megáll, majd látszólag visszafordul pár napra, (még a Kos jegyébe is viszanéz) mielőtt június 7-én végül átlendül a saját jegyébe. Ez a néhány hetes időszak főként arra lesz jó, hogy olyan tervek készüljenek, amik azután BIZTONSÁGOS ALAPOKRÓL indulhatnak a megvalósulás felé.

 

A Bika Merkúr nem kapkod, nem siet. Alaposan és körültekintően végigvesz minden lehetőséget, mielőtt az áment-t kimondja. És ez az a tulajdonsága, amivel te is el tudod most kerülni, hogy meggondolatlanul belemenj olyan dolgokba, amik a későbbiekben veszélyeztethetik a biztonságodat. 

Sőt,- azt is mondhatnám, hogy azok járnak a legjobban, akik a Kos-Merkúr idején megfogant ötleteikkel nem rohantak egyből a megvalósítás falának, hanem adtak esélyt, hogy a gondolat most kiforrjon. Ha te is így tettél, nem fogod megbánni :)

 

mi az, amire érdemes vigyázni?

Farkas Andrea

 

asztrológus

asztrologia.horoszkop.wix.com 

Ezen időszak alatt észreveheted magadon, hogy jobban ragaszkodsz az elveidhez, ami természetesen nem baj, - egészen addig, míg felesleges makacssággal nem nehezíted meg a saját dolgodat. 

A rugalmasságot igénylő projecteknél azonban inkább tolj a határidőn, ha lehet - mert a mostani döntéseid jobban a szokásokon és a kényelmen alapulnak... és esetleg kevésbé vagy vevő azokra, amik előre visznek az utadon. 

 

Apropo: határidő. Bika Merkúr idején a szellemi reakcióidő egy kicsit megnövekszik (ez a szebb megfogalmazása annak, hogy lelassul a gondolkodás :). Ne csodálkozz, ha nem sziporkázol úgy, mint máskor. Kicsit nehezebben találhatsz megoldást az adódó problémákra... ám ha megtalálod, az tuti nem fogja nélkülözni az ésszerűséget.

gallery/csiga4
amikor hátrál a merkúr... (ápr. 12 - máj. 2.)

 

Némely bolygó időnként a Földről nézve hátráló mozgást végez, ami sajnos nem tesz túl jót az általa képviselt életterületeknek. Hogy kinek melyik terület ez, mindig a személyes radix függvényében a leglátványosabb,- ám a tolató Merkúr mind pozitív, mind negatív tulajdonságai felerősödnek - annyi nehezítéssel, hogy a pozitívumokat csakis a felismerésed függvényében tudod kihasználni. Hogyan?

 

Nos - a Merkúr a tanulásodra, a kommunikációdra, a kapcsolatteremtő képességedre, a közlekedésedre (utazásodra, mozgásodra) van leginkább hatással. Ezért a fenti időszakban itt találkozhatsz olyan nehezítésekkel, amik fékezhetik az előrejutásodat.

A három hét alatt visszakaphatsz olyan problémákat, feladatokat, amelyeket a múltban nem sikerült megoldanod. Ezeket most sikerülhet reálisabban látnod - de nagyobb az esély is, hogy kényelmi szempontok miatt megint a szőnyeg alá söpröd őket... Ne tedd!

 

Felerősödnek a saját belső konfliktusaid is (hisz van olyan téma, ahol az ember saját magával sem ért egyet) - ezeket most módszeresen és fegyelmezetten végiggondolva elsimíthatod. Nyilván nem lesz sétagalopp... de megéri az erőfeszítés, később legalább ezzel nem lesz bajod.

 

Évszázados megfigyelés, hogy retrodrád Merkúr idején az emberek hajlamosabban elbeszélni egymás mellett,- sokkal több a félreértés is, mint egyébkor. Jó, ha ebben a néhány hétben igyekszel a szokottnál is világosabban és érthetőbben fogalmazni,- és ha valami nem tiszta, inkább kérdezz vissza kétszer (ötször). 

 

Üzletkötésre, szerződések aláírására nem ez lesz a legmegfelelőbb időszak. De ha muszáj ilyesmit csinálnod, szentelj nagyobb figyelmet a szövegnek - és tudatosan keresd az "apróbetűs részeket". 

 

Fentieken kívül kerüld a konfliktust a szomszédaiddal, a testvéreddel - még akkor is, ha ők kötnek beléd :)

és ne csodálkozz, ha késni fog a buszod/vonatod... vagy kifogod az összes piros lámpát a közlekedésben. Vígasztaljon a tudat, hogy mások ugyanígy (vagy nagyon hasonlóan) lesznek ezzel. 

 

* * * * *

 

A Bika-Merkúr egyébként alapjáraton jóindulatú és ALKOTÓ energiákat vetít. Ha van valamid a fejedben, ami arra vár, hogy a két kezeddel megteremtsd magadnak, akkor most erre nagyon alkalmas hetek következnek.

 

Sok sikert kívánok mindehhez!

Asztrotéka