Holisztikus Magazin

TEST + LÉLEK + SZELLEM

gallery/vonal

Magazinja

Elvis

"A jövő gyógyító irányzata a holisztikus szemlélet..."

Videotéka

Gyönyörű zöld
Otthonunk
Nostradamus
Man
Horoszkópszoftver

Ha tetszett a cikk, oszd meg másokkal is

Népszerű cikkeink:

Állati terápia
Önismeret
gallery/bioresonanztherapie01
Tökéletes rend
mások ezt nézték legtöbbször:

Egy komoly teszt útkeresőknek

gallery/www.tvn.hu_34f5a16d41cd33a8bcd47a4370e3ce0e
Gyömrő.

A Budapesthez közeli kisváros nem csak szépségéről és összefogásáról híres, hanem remekül szervezett és lebonyolított rendezvényeiről is.

 

A városiak és a környező települések lakói legutóbb július 2-án vehettek részt egy különleges, - konzultációkkal, és csoportos foglalkozásokkal tarkított, egész napos szabad téri előadássorozaton, ahol a programokat, a kezeléseket és a szolgáltatásokat díjmentesen próbálhatták ki az ide látogatók.

 

A TERMÉSZETESEN AZ EGÉSZSÉGÉRT - CSALÁDI NAP fókuszában a TEST - LÉLEK - SZELLEM harmóniájának fontossága állt, mely kihangsúlyozta, hogy a jövő gyógyító irányzata egyértelműen a holisztikus szemlélet.

 

Mit jelent ez?

Ökolábnyom
gallery/csaladinap

A kineziológia, a családállítás megkeresi a múlt sebeit, - az asztrológia és a pszichológia megismertet saját magunkkal, - a numerológia és a Feng Shui megtanítja, hogyan bánjunk jól a minket is magába foglaló energiákkal, - a jóga, a meditáció bármely formája pedig szinten tartja a JÓL-létünket.
De hogyan?

 

Egy nap, amikor testközelből megtapasztalhattuk a gyógyulás és az egészségmegőrzés alternatív módjait

 

Lássunk egy videót a szervezőkről, akik fáradságot nem ismerve dolgoztak azon, hogy a forróság ellenére sátraikban minden kérdésre választ adjanak és segíthessenek a hozzájuk fordulóknak.

A nap folyamán végig érdekes és nagyon tanulságos előadásokat
hallgathattak a jelenlévők.

 

Elsőként Rádóczi Edina természetgyógyász, fitoterapeuta ismertetőjét hallhattuk, amely a következő kérdésekre adta meg a választ: 

Mi az a biorezonancia? Hogyan függ ez össze a testünkkel? Hogyan használhatjuk egészségünk megőrzésére és az egészség helyreállítására? Hogyan történik egy biorezonanciás állapotfelmérés, mit mér és milyen problémák kezelésében nyújthat hatékony segítséget?

Még egy érdekes kérdés merült fel, nevezetesen, hogy mit jelent a “tiszta víz” manapság?

Az előadás során megtudhattuk, hogy

  • pontosan milyen víz ideális a testünk megfelelő működéséhez és miért?
  • Mi a probléma az emberek vízfogyasztásával?

Egy bemutató keretén belül többféle víz - szemmel nem látható -szennyezettségét is megvizsgálta és összehasonlította. Legyen annyi elég, hogy nagyon elgondolkodtató eredmények születtek...

 

Őt követte Marosi Zsuzsanna Feng Shui tanácsadó előadása. Zsuzsi rengeteg praktikus tanácson keresztül mutatta meg, hogy a körülöttünk lévő energiákat jól "irányítva" hogyan lehet szebbé, boldogabbá és könnyebbé tenni életünk minden területét. Köszönjük neki a hasznos információkat!

 

A térségben talán sokan nem tudták, hogy van itt a közelben egy hely, ahol a finomságok kizárólag egészséges alapanyagokból készülnek. Elérhető távolságban van egy vállalkozás, amely a Kézműves Magyar Ízek Kiállítás és Vásár „Legsikeresebb kiállítója” közönségdíjazottja lett 2012-ben. Van egy hely, ahol akkor is ehetsz finomságokat, ha diétáznod kell, ha táplálék-allergiád van, - vagy egyszerűen csak tudatosan szeretnél étkezni.

gallery/02_body_water_sky_90679156_resize
Azzuro Cukrászda

Azzuro Cukrászda - Üllő, Pesti út 79.

A helyről beszélt a vállalkozás vezetője, Domak Gábor, akitől azt is megtudhattuk, hogy vajon mire használható konyhánkban a zab (azon kívül, hogy kását készítünk belőle), valamint, hogy érdemes újra felfedezni a kölest -  ezt az elfeledett, tökéletes gabonát, ami a csodás élettani hatása mellett sokféleképpen elkészíthető, olcsó és még szépít is.

Mi több: mindezt nem csak hallhattuk, de meg is kóstolhattuk... amivel bebizonyosodott, hogy Gábor egy percig sem beszélt a levegőbe :)

 

Természetesen az előadások alatt is folytak a csoportos foglalkozások

 

Lehetett jógázni Örlős Erikával, kipróbálhattuk a pilates és a Kriston Intim Torna @ áldásos hatásait Schiller Andival, és erőt meríthettünk Sütő Mária ERŐmerítő tréningjéből.

Jógastúdió
ERŐmerítő
Schiller tréning

Miután már ettünk, ittunk, mozogtunk, ideje volt kicsit megpihenni és elővenni a kreatív oldalunkat, amihez nem akármilyen segítséget kaptunk.
De vajon mi is az a kreativitás? Mi szükséges ahhoz, hogy valaki kreatív legyen? Vajon képes rá mindenki? Hogyan fejleszthető a kreativitásunk? Egyáltalán lehetséges ez? Mi az alkotás jelentősége, mik a pozitív hatásai, és hol vannak az alkotói folyamat buktatói?
Tud-e alkotni (rajzolni, festeni, stb.) az, akinek meggyőződése, hogy nem képes erre? Hogyan használhatod a jobb agyféltekédet az alkotáshoz?
Miért pont a mandalakészítés és a zen-rajz? A művészetterápiával kapcsolatos tényekről és tévhitekről mesélt Lázár Ildikó kineziológus, kreativitás-fejlesztő tréner.

 

 

 

 

 

 


Zárójelben jegyzem meg, hogy Ildikóval szeptembertől helyi viszonylatban gyakran lehet majd találkozni: Gyömrőn fog tartani család-és rendszerállítás-terápiát, amire már most nagy az érdeklődés.

 

Hogy meg legyen az esélyünk a lelkünket teljesen rendbe tenni, ehhez a lehető legjobb segítséget kaptuk. Sveiczer Szilvia pszichológus asszony sem messziről érkezett: Maglódon van magánrendelője, ami minden korosztály számára maximális kényelemmel, profizmussal áll a páciensei rendelkezésére.

 

* * * * *

 

A szervezőkön kívül érkezett még két olyan neves vendég-előadó is, akik tudásukat és tapasztalatukat tekintve nem véletlenül kerültek a holisztikus gyógyítás, valamint az Univerzális megközelítés legjobbjai közé. Kik ők?

Lázár Ildikó
Tatjana Szmirnova
Dr. Tatjana I. Szmirnova
a pszichológiai tudományok kandidátusa.

 

Tánya a régi Szovjetunióban nevelkedett, teljesen hétköznapi családban. A pedagógiai főiskolán - tanári munkája mellett - pszichológiát kezdett el tanulni, és befejezve az esti iskolát a tanszéken, rájött, hogy a pszichológia képes ugyan pontosan felismerni, mi miért alakul ki az emberi lélekben, fel tud állítani egy meglehetősen pontos diagnózist az ember lelki problémáinak természetéről, de önmagában gyakran képtelen megszabadítani az embert testi és lelki fájdalmaitól, szenvedéseitől.


Magánéleti válságának hatására kezdte el keresni a további válaszokat a kérdéseire.

A sors segítségére sietett: megismerhetett egy csodálatos, zseniális professzort Artur V. Zsazskov személyében, aki pontosan tudta a válaszokat mindazokra a kérdésekre, melyek Tányát foglalkoztatták. Ezeket a válaszokat ő teljesen új tudományok nyelvén fejezte ki: az extrimális pszichológia és kronobiológiai pszichogenetika nyelvén.

 

Igencsak élvezetes stílusban ehhez a különleges tudományhoz vitt minket közelebb az előadás, - miközben a közönség különböző gyakorlatokon keresztül megismerkedhetett néhány egyszerű, de nagyon hatékony stresszoldó módszerrel is.  

NostraBélus
Schőner Béla nevét az asztrológiát kedvelők és a kollégák egyaránt jól ismerik.

 

Ő a jogtulajdonosa a világszerte használatban lévő NOSTRADAMUS asztrológiai szoftvernek, amit a '90-es évek elején készített és mutatott be egy Los Angelesi kiállításon.
Több évtizedes szakmai múltjában szerepel egy saját intézet, ahol Dr. Jonas-al együttműködve sikeresen tervezett sok - mások által meddőnek nyilvánított - édesanyának gyermeket,- de láthattuk őt jó néhány országos médiában is.

Az utóbbi időben munkásságát a magas szintű szakmai kutatások és tesztelések jellemzik, melyeknek egyik célja, hogy a köztudat képes legyen elhatárolni a valódi asztrológiát az újsághoroszkópoktól. Ennek érdekében a Magyar Holisztikus Egyesület alelnökeként létrehozott egy Akadémiát, ahol a jövő asztrológusai az ő módszerével tanulhatnak, - majd nemzetközileg elismert vizsgát tehetnek.


Schőner tanár úr magas szinten és egyedi stílusban tolmácsolta a csillagok üzenetét, melyben benne foglaltatik személyes mottója: "Már a jövő sem a régi..."

 

De nem csak felnőtteknek készültek az elemzések... családi nap lévén nem maradhattak ki a legkisebbek sem. Farkas Andrea - az egyesület elnöke, asztrológus és numerológus - nagy számban "gyártotta le" az érdeklődőknek a babahoroszkópokat és közvetítette a számok segítő energiáit.

Hogy az érintettek se unatkozzanak, míg anya-apa előadást néz: kézműves foglalkozásokon és arcfestésen vehettek részt.

* * * * *

 

Összefoglalásul elmondható tehát, hogy akik ezen a forró napon kilátogattak Gyömrő Fő terére, azok közül senki nem távozott üres kézzel. Az egész napos ingyenes fagyi- és sütikóstoláson kívül bárki vihetett magával cseppnyi önismeretet, önbizalmat, nyugalmat, információt, lendületet, optimizmust, kreativitást... aki lemaradt, az mindezt októberben - a következő ilyen rendezvényen pótolhatja.

A Romantika fővárosában tehát az érzelmek mellett előbb-utóbb teret hódít magának a testi-lelki-szellemi EGÉSZ-ség is.

- B.B.B.-

Most pedig lássuk az előadásokat:
gallery/anna
gallery/tánya